Een geslaagde eerste indruk van uw eigendom

6 april 2021

De lente was vorige week zeer aangenaam in het land. We merken het eenvoudig dat een stralende zon een positieve invloed heeft op ons. Dat geldt ook voor het vastgoed. Want vergis u niet, de eerste indruk van woning of appartement is cruciaal en doorslaggevend. En zoals het spreekwoord zegt: er is maar één kans om een goede eerste indruk na te laten.

Specifiek voor vastgoed zijn er verschillende zaken die kunnen helpen om een geslaagde eerste indruk na te laten. Als verkoper of verhuurder is het aangewezen en logisch dat de woning er steeds netjes bij ligt. Uiteraard kan ook de vastgoedmakelaar een toegevoegde waarde bieden bij de eerste presentatie van de woning. Er zijn verschillende zaken die ik zelf onderneem om de eerste indruk van een eigendom te verbeteren.

Hoogtebeelden

Hoogtebeelden hebben ontegensprekelijk een toegevoegde waarde. Om deze hoogtebeelden te realiseren, maak ik zelf gebruik van een hoogtestatief. Met dit statief is het mogelijk om tot op een hoogte van 10 meter foto’s te laten nemen door de camera. Een hoogtestatief zorgt ervoor dat er een ruimer beeld van de volledige omgeving weergegeven kan worden, wat specifiek voor landelijk gelegen woningen ontegensprekelijk een troef kan bieden. Daarnaast zorgt het hoogtebeeld voor een ander perspectief op een eigendom. Net die afwisseling zorgt mee voor een positieve eerste indruk.

Meubels

Een leegstaand woning of appartement biedt altijd een ietwat rare aanblik. Het zorgt bovendien ook voor speculatie. Bij bestaande woningen kan er speculatie zijn over de reden waarom het vastgoed momenteel leeg staat. De grootste bron van speculatie is echter de logische vraag “wat er nu net mogelijk is in de betrokken ruimtes”? Die onzekerheid blijft steeds sluimeren bij een leegstaand woning of appartement.

Net om die reden gebruik ik kartonnen meubelen op ware grootte. Het nieuwbouwproject in Lendelede vormt de eerste test met dergelijke opstellingen. Kartonnen tafels, zetels, kasten en enkele kleinere decoratie-elementen: een appartement is in een handomdraai volledig ingericht, op maat van hetgeen mogelijk is in de betrokken ruimtes. Het resultaat is reeds geslaagd, aangezien voor de verschillende appartementen geslaagde en representatieve foto’s genomen konden worden. Uit feedback van kandidaat-kopers blijkt dat dit een grote toegevoegde waarde biedt.

Kortom: een geslaagde eerste indruk bij vastgoed is cruciaal. Dat is op verschillende manieren te realiseren. Met hoogtebeelden, representatieve meubelen in leegstaande woningen of appartementen en met een opgeruimd beeld kan al heel wat gerealiseerd worden.

Meer informatie over mijn manier van werken, aarzel dan zeker niet om mij tecontacteren


Een geslaagde eerste indruk van uw eigendom

Enkele fiscale implicaties van beleggen in vastgoed

Voor veel beleggers waren de laatste maanden geen pretje. Door de corona-crisis is het resultaat van verschillende beleggingen twijfelachtig geworden. Daardoor verwachten zowel ING als CIB Vlaanderen dat meer en meer beleggers hun heil zullen zoeken in beleggingsvastgoed, wat traditioneel als een relatief veilige beleggingshaven wordt voorzien. Nochtans spelen er ook bij het aankopen van een onroerend goed als belegging specifieke belastingsvraagstukken.

29 september 2020

Wat met de vermindering op onroerende voorheffing voor kinderen?

Vandaag is het voor veel leerlingen en kinderen opnieuw een spannende dag. Hun eerste schooldag, zeker na een lange periode waarin ze niet naar school mochten: het wordt extra speciaal. Op deze speciale dag verdient het eveneens aanbeveling om na te gaan of ook de vermindering van de onroerende voorheffing voor kinderen reeds geldig werd aangevraagd. Maar wat houdt dit nu juist in?

1 september 2020

Met wat moet je rekening houden bij het opzeggen van een huurovereenkomst?

Huurovereenkomsten zijn overeenkomsten die steeds voor een welbepaalde duur worden afgesloten. Ondanks dat die duurtijd vaak goed is omschreven rijst de vraag hoe en met welke voorwaarden een overeenkomst tot zijn einde komt. De regels inzake opzeg van huurovereenkomsten zijn hierbij cruciaal en niet altijd even eenvoudig. In deze blog worden de regels inzake opzeg kort geduid.

14 juli 2020

Hoe ga je best om met voorkooprechten?

Iedereen die reeds van ver of dichtbij met vastgoed in aanraking is gekomen, zal er reeds over gehoord hebben: voorkooprechten. Bij iedere verkoop van een woning is het verplicht te onderzoeken of er bepaalde instanties of personen een voorkooprecht hebben op de woning. Maar wanneer komt zo’n voorkooprecht nu tot stand? En wat is het verschil met een voorkeurrecht?

7 juli 2020

Sleutel op de deur: hoe de Wet-Breyne in extra bescherming voorziet

De Wet-Breyne is een gekend begrip in de vastgoedwereld. Bij nieuwbouwwoningen komt dit steevast naar voor als één van de belangrijkste mechanismen. Maar wat houdt deze wet nu allemaal in? En wat maakt een transactie onder de Wet-Breyne anders dan een "traditionele" aankoop van een woning?

30 juni 2020

Wat is het nut van een plaatsbeschrijving bij verhuur?

Een woning of appartement verhuren, er komt veel bij kijken. Opmaak van een huurcontract, het voorzien van een dekkende huurwaarborg en brandverzekering, registratie van alle verschillende documenten en de opmaak van een tegensprekelijke plaatsbeschrijving. Maar wat is nu eigenlijk het nut van deze plaatsbeschrijving?

23 juni 2020

Waarom gaan we naar een notaris bij het kopen van een woning?

Een woning aankopen doe je normaal gezien niet iedere dag. Nochtans is het een belangrijke beslissing, waar best veel bij komt kijken. Ook juridisch dient er één en ander in orde gebracht te worden. Zo weet iedereen dat er naar een notaris gegaan dient te worden om een koop te voltooien. Maar wat zijn nu eigenlijk alle verschillende juridische stappen bij het aankopen van een woning en waarom zijn ze juist nodig?

16 juni 2020

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x